Ce este o baterie externă și cum să o alegi

Cu toate că apar pe piață telefoane noi, cu funcții care mai de care mai uimitoare, consumarea rapidă a bateriei rămâne o problemă. Când nu ai la îndemână o priză, o baterie externă se poate dovedi salvatoare.

Smartphone-ul sau tableta fac parte din viața noastră la orice pas. Acum telefonul nu mai este util doar pentru apeluri și mesaje, dar și pentru plăți online, rețelele de socializare, fotografii sau chiar să ne măsoare pulsul.

De multe ori ni se întâmplă să rămânem fără baterie în mijlocul zilei. Aici simțim utilitatea bateriilor externe, care ne încarcă dispozitivele oriunde ne-am afla.

Cel mai adesea, bateriile externe sunt apreciate de către călători. Le oferă libertatea de care au nevoie la orice pas, scăpând de grija încărcării gadgeturilor.baterie-externă

Ce este o baterie externă?

O baterie externă seamănă foarte mult cu un hard-disk extern. Greutatea sa variază în funcție de capacitate, astfel că poate avea 100 de grame sau chiar să depășească 200 de grame.

Capacitatea unei baterii externe este exprimată în mAh. Chiar dacă ar fi tentant pentru producători să facă baterii externe cu o capacitate foarte mare, ar avea o greutate ridicată și astfel și-ar pierde portabilitatea.

Pentru foarte mulți utilizatori este foarte important ca bateria externă să fie ușoară, ca să o poată lua cu ușurință oriunde merg.

Care este tehnologia prin care funcționează o baterie externă?

Pentru a putea folosi o baterie externă, trebuie mai întâi să ne asigurăm că aceasta e încărcată. Încărcarea bateriei se realizează cel mai adesea prin USB, la un laptop sau la priză.

Poți încărca bateria externă la priză folosind încărcătorul tabletei sau al telefonului, dar trebuie să ai grijă ca amperajul încărcătorului să fie compatibil cu voltajul și amperajul bateriei externe.

De ținut cont este faptul că încărcarea la priză este de obicei de două ori mai rapidă decât cea la laptop.

Verifică dacă bateria externă pe care vrei să o cumperi este compatibilă cu device-urile tale

Acordă atenție compatibilității bateriei cu telefonul sau tableta, întrucât sunt unele baterii pe piață care nu se potrivesc cu aceste device-uri. Citește cu atenție descrierea bateriei, mai ales dacă ai iPhone, iPad sau iPod.

Produsele Apple sunt puțin mai pretențioase în ceea ce privește conectarea la USB. Cel mai bine este să apelezi la un acumulator extern special pentru Apple/Samsung/Huawei sau alt brand pe care îl ai.

Cât de ușoară/grea ar trebui să fie o baterie externă?

Dimensiunea fizică și capacitatea bateriei depind una de cealaltă. Dacă dorești o baterie cât mai mică și ușoară, va trebui să alegi una cu o capacitate mai mică.

Pentru a încărca un smartphone, trebuie să ții cont de faptul că 50% din energia stocată de baterie se va pierde în procesul de încărcare. Ceea ce înseamnă că dacă vrei să încarci o baterie de 3.000 mAh, vei avea nevoie de un acumulator extern de 6.000 mAh.

Bateriile externe și încărcarea dispozitivelor

Cu cât bateria externă are mai multe porturi USB, cu atât vei putea încărca mai multe dispozitive la ea. Cel mai adesea, bateriile externe vin cu două porturi: unul de 1 A și unul de 2 A. Amperajul mai mare încarcă mai repede, iar pentru a încărca un laptop este nevoie de un port USB de 3 A.

Atunci când alegi o baterie externă, acordă atenție și materialelor din care este construită. Pentru ca bateria să fie durabilă, alege o variantă cu carcasă din aluminiu sau silicon.

4 idei de baterii externe:

Acumulator Extern Samsung Power Bank, Fast Charge, 10200mAh, EB-PG935BBEGWW

baterie-externă

 • acumulator extern cu o capacitate de 10200mAh
 • se poate utiliza pentru telefoane sau tablete
 • funcție de fast charging
 • compatibil cu toate device-urile ce se pot încărca prin micro-USB

Acumulator Extern Asus ZenPower ABTU005 Credit Card Size Power Bank 10050mAh – Gold

baterie-externă

 • acumulator extern cu o capacitate de 10050mAh
 • carcasă din aluminiu
 • are indicator al energiei rămase din 4 LED-uri
 • greutate de 215g
 • compatibil cu produsele Asus și cu toate device-urile care se pot încărca la 5V/2400 mA prin USB

Acumulator extern BlackBerry MP-12600 Mobile Power Bank Charger, ACC-62799-001

baterie-externă

 • acumulator extern cu o capacitate de 12600mAh
 • are indicator al energiei rămase
 • dimensiuni de 145mm x 76mm x 17mm
 • 1 an garanție BlackBerry

Acumulator Extern Huawei Super Charge Power Bank AP09S 10000 mAh – Black

baterie-externă

 • acumulator extern cu o capacitate de 10000mAh
 • are indicator al energiei rămase prin LED
 • dimensiuni 138 x 71 x 15.9mm și greutate de 252g
 • compatibil cu toate device-urile care se pot încărca prin USB, având inclus cablu compatibil doar cu Huawei

Author: ILEX GSM

Share This Post On