BlackBerry Key 2 – acum disponibil pe site-ul ilexgsm.ro | Review

Key 2 este cel mai nou telefon lansat de cei de la BlackBerry. Deși a durat puțin până să ajungă și în România, telefonul are multe aspecte interesante care merită analizate într-un review.

BlackBerry Key 2 – unde îl găsim și cât costă?

Telefonul BlackBerry Key 2 este disponibil pe site-ul ilexgsm.ro la prețul de 2.999 lei, unul dintre cele mai bune prețuri de pe piață.

BlackBerry Key 2 – software și performanță

Key 2 este în acest moment cel mai ,,strong” telefon de la brandul BlackBerry. Nu de alta, însă este primul device al companiei canadiene cu 6GB memorie RAM.

La capitolul memorie internă telefonul stă la fel de bine, cu 128GB stocare internă.

BlackBerry Key 2 are un procesor mid-range Qualcomm Snapdragon 660, un procesor decent, dar parcă de la un telefon de seama lui ne-am fi așteptat la Snapdragon 835 sau 845.

Ne place că Key 2 rulează cu sistemul de operare Android 8.1 Oreo. Are o mulțime de aplicații utile preinstalate, care ne ajută să ne ușurăm activitățile zilnice.

Atractiv este acumulatorul, care are capacitatea de 3500mAh. De asemenea, telefonul dispune de Quick Charge 3.0 9V/2A 18W, adică telefonul poate să ajungă la 10-15% în doar câteva minute.

blackberry-key2-review

BlackBerry Key 2 – ecran și design

Key 2 nu face notă discordantă față de ce ne-a obișnuit BlackBerry până acum. Are un ecran previzibil, cu o diagonală de 4.5 inci și format 3:2. Avem prezent un panou IPS LCD 24 bit cu rezoluție de 1620×1080 pixeli și densitate pixeli de 433PPI.

Protecția cu sticlă Corning Gorilla Glass 3 este ideală pentru a asigura un ecran ferit de incidente nefericite.

Raportul screen-to-body este de 55.2%, unul de așteptat având în vedere telefonul despre care vorbim.

Tastatura cu 35 butoane iluminate și scanner de amprente este fără îndoială principala atracție a telefonului. Este ideală pentru aceia care scriu mai multe mesaje, emailuri și au nevoie de rapiditate în tastare. Butoanele au o dimensiune potrivită, care fac tastarea confortabilă.

Poți programa butoanele pentru a lansa aplicații prestabilite, funcție extrem de utilă pentru a-ți spori eficiența.

Foarte interesant este că scannerul de amprentă este amplasat pe tasta Space. Device-ul are un design clasic, ce are sticlă pe partea frontală și metal pe margini, în zona tastaturii.

Spatele este dintr-un material cauciucat negru, antiaderent. Designul este unul elegant și modern, foarte atractiv.

blackberry-key2-review

BlackBerry Key 2 – cameră

Noul device este dotat cu cu o cameră principală de tip dual. Avem o combinație de senzori foto/video de 12 megapixeli + 12 megapixeli.

Așezarea celor doi senzori este pe orizontală, lângă LED-ul flash. Camera ne place foarte mult și ar trebui să surprindă cadre foarte bune, chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Și la capitolul video camera principală stă foarte bine – 4K în 30 fps sau 1080 în 30 fps. Singurul lucru la care putem obiecta este faptul că nu filmează în 60 de cadre pe secundă.

Camera frontală este e 8 megapixeli, cu focus fix și lentile cu apertură F2.0 si video 1080p cu 30fps. Aici, BlackBerry putea să scoată o cameră de selfie mai bună, în special ținând cont de prețul device-ului.

blackberry-key2-review

BlackBerry Key 2 – conectivitate

Key 2 prezintă:

  • port USB tip C 3.0 cu OTG
  • senzor de amprente
  • NFC
  • WiFi 802.11 ac dual-band
  • Bluetooth 5.0 LE si 4G LTE Cat 11 600/75 Mbps.
  • Radio FM
  • jack de 3.5mm
  • slot Dual SIM și slot MicroSD (256GB)
  • GPS/AGPS/GLONASS/BDS2
  • senzori: accelerometru, compas, giroscop, proximitate, lumina ambientala și Hall

CONCLUZII:

Dacă ești deja fan Blackberry, cu siguranță ai așteptat cu nerăbdare apariția lui Key2 și în România.

BlackBerry Key2 este un device atractiv pentru fanii declarați ai brandului, dar și pentru iubitorii de Android.

Combinația de tastatură și ecran compact cu o rezoluție foarte bună ne surprinde plăcut. Dacă adăugăm și hardware-ul, caracteristicile foto și plusurile la nivel de conectivitate, BlackBerry Key2 este un telefon care merită toată atenția noastră.

Author: ILEX GSM

Share This Post On