Motion, dovada că BlackBerry încă produce telefoane de calitate

Marea majoritate a oamenilor, atunci când văd un smartphone BlackBerry, se întreabă dacă acest producător încă scoate telefoane.

E bine, răspunsul este „da!”. Brandul este în viață și, spre mirarea multora, îi merge chiar bine.

BlackBerry Motion este un smartphone mult mai capabil decât predecesorul său (KeyOne), nu are o tastatură, iar având în vedere caracteristicile acestuia putem spune că prețul este mai mult decât decent.

Cu toate că doar ce a fost lansat – în octombrie 2017 – designul acestuia pare învechit. Chiar și așa, durata de viață a bateriei pare să fie peste competitorii acestui smartphone (Honor 9, Moto X4 sau HTC U11 Life).

Pe scurt, am putea spune că BlackBerry Motion este un smartphone pentru aceia care nu sunt foarte pretențioși la design, însă vor un smartphone de încredere și practic pentru task-urile zilnice.

 

Designul

Pentru aceia care nu au urmărit brandul BlackBerry în următorii ani, Motion nu este un smartphone BlackBerry în esență.

La sfârșitul lui 2016, producătorul chinezesc TCL a semnat un contract de producție cu BlackBerry, la fel cum a făcut în trecut un Alcatel. Însă BlackBerry a păstrat oameni importanți în echipa de design, astfel că Motion se simte ca un BlackBerry, chiar dacă acesta nu vine cu o tastatură fizică.

Logoul companiei se află atât pe partea din față, cât și pe spatele telefonului, iar materialul plasticului împreună cu designul din spate oferă un feeling de business utilizatorului. Și cu toate că spatele este dintr-un material de plastic bine finisat, marginile acestui smartphone sunt din aluminiu.

De asemenea, ai putea considera că acest smartphone nu este cel mai subțire din categoria sa – are 8.1 mm grosime. Însă având în vedere că are o baterie de 4000 mAh, a cărei durată de viață este mai mult decât decentă, parcă este de înțeles de ce telefonul nu a putut fi produs mai subțire de atât.

Având în vedere orice alte aspecte, BlackBerry Motion este un smartphone modern cu Android rezistent la apă fără să aibă parte de daune.

 

Ecranul

Ecranul acestui smartphone este asemănător oricărui alt smartphone în prețul acesta. Nu este unul cu o rezoluție ultra-high, și nici nu are un panel OLED. Însă are o calitate îndeajuns de mare încât să supraviețuiască unei comparații cu un telefon din orice gamă de prețuri.

Are un ecran de 5.5 inch, de 1080p, IPS LCD, fiind la fel de elegant precum cel de la iPhone 8 Plus. Unii oameni ar putea spune despre culori că acestea sunt mult prea vii, însă nu sunt supărătoare iar oamenii le preferă pe acestea mai mult decât cele de la Google Pixel 2 XL.

Și cu toate că nu oferă un control foarte mare al ecranului, există un control al temperaturii culorilor în setări, de unde poți ajusta căldura culorilor. Contrastul este unul solid, iar dacă privești ecranul dintr-un unghi extrem, vei observa cum culorile se desaturează.

 

Software

BlackBerry Motion funcționează cu Android 7.1.2, cu o interfață customizată BlackBerry în partea de sus. Inițial, ai putea presupune că este un Android cu ceva extra legat de business. Într-un fel, această presupunere este corectă.

Există o caracteristică numită Privacy Shade care îți va afișa doar o parte selectată a telefonului. Astfel, în caz că ești în tren sau într-un restaurant, cei care trag cu ochiul vor putea vedea doar o bucată din ecranul tău.

Cu toate acestea, trebuie să ai informații cu adevărat importante în telefonul tău sau să fii cu adevărat paranoic. Părerea noastră este că, într-adevăr, BlackBerry Motion are o interfață puțin mai diferită. E ca și cum Google ar fi păstrat partea nerdy a sistemului de operare Android 4.4.

Dacă îți plac scurtăturile, atunci BlackBerry este plin de ele. Acestea pot părea ca iconițe ale aplicațiilor, însă sunt de fapt scurtături pe care le pui pe homescreen. Poți adăuga „scrie un email”, „torch”, sau „alarmă”, de exemplu.

În plus, există câteva lucruri adiționale la sistemul de operare, la care ai acces din marginea ecranului. Va apărea un o bară de instrumente care afișează calendarul, contactele, o listă de task-uri și BlackBerry Hub.

Dacă este o parte a acestui telefon care îl face să se simtă ca un device business, atunci această caracteristică este.

 

Performanțe

BlackBerry Motion este un smartphone de gamă medie, cu un procesor Snapdragon 625. Acesta este un octa-core, care are îndeajuns de multă putere să alimenteze un ecran de 1080p fără să se observe blocaje. Cel puțin atât timp cât face echipă cu 3GB RAM.

Cu toate acestea, este păcat că producătorul TCL nu a folosit un procesor mai nou, precum Snapdragon 630. Cu toate că este la același nivel cu 625, 630 are grafici mai performante și ajută la durata de viață a bateriei.

De exemplu, în Asphalt 8, BlackBerry Motion se mișcă puțin mai greu decât HTC U1 Life, care are procesorul 630.

La nivel general, vei fi mulțumit de performanțele BlackBerry Motion. Nu ar trebui să ai parte de crash-uri, iar comparând cu alte smartphone-uri ce au același procesor, Motion se mișcă extraordinar.

 

Camera

BlackBerry Motion are o singură cameră pe principală, de 12-megapixeli, care face poze mai mult decât decente. Este o cameră convențională, care are o caracteristică specifică pentru a face fotografii cărților de vizită.

Camera acestui smartphone pare să se miște foarte rapid, fără să se simtă vreun pic de lag. Pe lumină naturală, fotografiile sunt foarte clare. Cu toate acestea, dacă fotografiezi doar cerul sau dacă faci fotografii pe timp de noapte, s-ar putea să nu fii cel mai mulțumit fotograf.

Camera BlackBerry Motion este mai mult decât ok. Vei fi foarte mulțumit cu aceasta, având în vedere prețul acestui smartphone.

În plus, dacă vrei să și filmezi, poți filma la 4K cu 30 FPS-uri, la 1080p cu 60 FPS-uri sau în slo-mo mode cu 120 FPS-uri.

Și să nu uităm de camera frontală, de 8-megapixeli, ideală pentru pasionații de selfie-uri.

 

Durata de viață a bateriei

Această baterie are o capacitate de 4000 mAh, mai mare decât orice rival din gama lui de preț.

HTC U11 Life are o baterie de 2600 mAh, Moto G5S Plus are o baterie de 3000 mAh, iar LG G6 are o baterie de 3300 mAh.

BlackBerry Motion este unul din puținele smartphone-uri ale prezentului a cărui baterie rezistă două zile fără să trebuiască să ai grijă cum îl folosești.

 

De ce să cumperi BlackBerry Motion?

BlackBerry nu va fi niciodată cum a fost înainte ca Android și iPhone să preia marketul. Cu toate acestea, BlackBerry Motion pare să fie pe placul utilizatorilor de Android și să mulțumească și fanii BlackBerry Curve și Bold.

Productivitatea și securitatea poate că nu sunt esențiale, însă acestea se simt ca elemente adiționale care nu omoară uzabilitatea sistemului de operare Android. Iar dacă ești în căutarea unui smartphone a cărui baterie să dureze două zile, atunci BlackBerry Motion este o alegere ideală.

 

Accesorii pentru BlackBerry Motion

Găsești BlackBerry Motion pe site-ul ILEXGSM.RO

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. BlackBerry Key 2 - acum disponibil pe site-ul ilexgsm.ro | Review - Blog Ilex - […] 2 nu face notă discordantă față de ce ne-a obișnuit BlackBerry până acum. Are un ecran previzibil, cu o…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.