10 trucuri privind camera smartphone-ului tău

Continuăm seria de articole în care venim cu informații valoroase despre smartphone-ul tău.

Dacă dorești să citești și celelalte articole, le găsești aici:

1. La iPhone poți face poze folosind cablul căștilor

Ți-ai dorit vreodată să te îndepărtezi de telefon atunci când faci poze?

Dacă ești utilizator de iPhone, ți-ar fi folositor să știi că poți face poze apăsând butonul Volume Up al căștilor. De fapt, același lucru funcţionează și cu butoanele de volum ale smartphone-ului, însă foarte puțini utilizatori cunosc funcția.

 

2. Folosește butoanele de volum pentru a face poze instant

Am amintit-o la punctul anterior, însă de data aceasta avem o altă perspectivă.

Știi momentul acela când încerci să faci un selfie și ți se pare dificil să apeși pe ecran pentru a face poza? Ei bine, poți susține telefonul mult mai ușor în mână atunci când încerci să faci selfie-ul respectiv cu ajutorul butoanelor de volum.

Această funcție este disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android. Mai mult de atât, funcționează pentru ambele camere foto – frontală și spate.

În caz că nu știai de funcția aceasta și ești curios cum este să faci selfie-uri folosind butoanele de volum, ce te reține să încerci acum?

 

3. Folosește camera într-un mod inteligent – nu doar pentru selfie-uri

Pare să fie simplu, însă a înțelege pe deplin camera smartphone-ului tău îți poate face viața mai ușoară.

Înainte să pleci la cumpărături deschizi frigiderul și faci o poză pentru a știi ce să cumperi? Dar atunci când te întorci în parcarea mall-ului și nu mai îți aduci aminte unde ai parcat mașina?

Acestea ar fi două situații ideale în care ai putea să te folosești de camera telefonului tău pentru a-ți aduce aminte lucruri, fără să fii nevoit să îți încarci memoria cu informații care nu sunt neapărat necesare.

 

4. Folosește camera foto împreună cu diverse aplicații pentru a-ți face toate documentele digitale

Mulțumită tehnologiei, calitatea pozelor făcute cu smartphone-urile a crescut foarte mult, astfel că nu mai ai nevoie de un scanner pentru a-ți digitaliza documentele.

Cu toate acestea, sunt câteva aplicații de care vei avea nevoie.

  • Evernote sau Google Drive – ideale pentru crearea de categorii de documente și gestionarea acestora într-un mod eficient;
  • CamScanner – ideal pentru scanarea documentelor tale doar cu intermediul telefonului tău.

 

5. Editează și retușează pozele pe care le îndrăgești

Fii selectiv, alege cea mai bună poză, iar apoi editeaz-o.

Sunt foarte multe aplicații care te vor ajuta să editezi pozele tale astfel încât să le crești calitatea. Însă, atunci când folosești astfel de aplicații, încearcă să nu încarci fotografiile cu tot felul de efecte. Folosește cât mai puține filtre și adu-ți aminte că simplitatea va avea mereu întâietate.

 

6. Nu te limita la aplicaţia prestabilită a camerei smartphone-ului tău

Aplicația prestabilită este mai mult decât adecvată pentru marea majoritate a timpului.

Însă ce faci atunci când vrei să capturezi doar imaginile mașinilor care merg pe bulevardul din centrul orașului tău, în timp de noapte? În cazul în care ești pasionat de fotografie și îți dorești să folosești adevărata putere a camerei smartphone-ului tău, noi îți recomandăm aplicația Top Camera.

 

7. Nu folosi zoomul digital

Pe marea majoritate a DSLR-urilor, poți folosi funcția zoom pentru a te vedea obiecte aflate în depărtare. În aceste situații, lentilele camerei se mișcă astfel încât imaginea afișată să vadă lucrurile din depărtare.

Producătorii de smartphone-uri au trebuit să compenseze și să dezvolte o alternativă: zoomul digital. Având în vedere că marea majoritate a smartphone-urilor nu au foarte mult spațiu disponibil pentru lentilele camerelor, acestea nu se pot mișca, ceea ce înseamnă că zoomul este unul digital.

Diferența principală este că zoomul digital este realizat cu ajutorul unul software, nu cu ajutorul hardware-ului. Pe scurt, camera întinde imaginea aleasă de tine și o lărgește, ceea ce face ca efectul de ceață să apară și astfel calitatea imaginii scade.

În loc să folosești zoomul digital, încearcă să te apropii de subiectul pe care vrei să-l fotografiezi. Dacă acest lucru nu este posibil, folosește zoomul digital după ce faci poza.

 

8. Consideră folosirea unor lentile externe

Investiția în achiziția unor lentile externe este întotdeauna o alegere inteligentă.

Dacă ți se pare că smartphone-ul tău și camera acestuia nu îți satisfac nevoile privind fotografiile, atunci cu siguranță ar trebui să arunci un ochi asupra lentilelor externe și caracteristicilor acestora.

Cu opțiuni precum un obiectiv macro cu unghi larg, un teleobiectiv ultra-mărit și un obiectiv polarizator pentru efectul “ochelari de soare”, posibilitățile sunt nelimitate.

 

9. Folosește un serviciu de cloud pentru împărtășirea și salvarea fotografiilor

Împărtășește fotografiile pe care le faci cu familia și prietenii!

Aplicații precum Dropbox și Google Drive pot fi folosite pentru a trimite un număr mare de fotografii, însă și pentru a salva fotografiile. În cazul în care folosești un cont Dropbox, imaginile pot fi încărcate în mod automat, și astfel nu vei mai fi îngrijorat absolut deloc privind fotografiile tale.

Mai mult de atât, ca alternativă, Flickr îți oferă posibilitatea să salvezi fotografiile și să dai share la fotografii pe social media.

 

10. Capturează panorame la 360 de grade

Dacă ai iPhone, poți captura panorame de 360 de grade folosind unealta Kogeto’s Dot împreună cu aplicația Looker.

Ai grijă de tine și de telefonul tău,
Echipa ILEX 📱

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Cum câștigi bani din vânzarea fotografiilor făcute cu telefoanele mobile inteligente - Blog Ilex - […] acum înainte, când vezi în jurul tău cadre interesante, pornește camera și fotografiază! Tu ce alte idei ai pentru…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.