6 sfaturi pentru conservarea bateriei smartphone-ului și folosirii de date

Smartphone-urile sunt mai avansate ca niciodată. Acestea dispun de nenumărate caracteristici precum camere frontale, monitor pentru bătăile inimii, deblocarea ecranului cu amprenta și multe altele.

Pentru multe persoane, procesul de învățare este anevoios și adesea foarte sofisticat. Cu toate acestea, marea majoritate a smartphone-urilor sunt îndeajuns de prietenoase încât îmbunătățește experiența utilizatorului.

Chiar și în cazul în care ești un utilizator experimentat, cu siguranță nu cunoști toate „tips & tricks” ale smartphone-ului tău. Noi am făcut o listă cu cele mai interesante lucruri privind smartphone-ul tău și care te pot ajuta să-ți soluționezi problemele de zi cu zi.

Vei găsi foarte multe sfaturi utile care te vor ajuta să te descurci mult mai bine în folosirea smartphone-ului tău.

 

1. Dezactivează datele din fundal pentru aplicațiile neesențiale

Foarte multe aplicații rulează în fundal, chiar și atunci când nu le folosești, lucru care face sens pentru aplicații de e-mail sau social media. Însă, chiar ai nevoie de aplicații precum jocuri, notițe, muzică să ruleze în fundal și să-ți consume resursele?

Dacă folosești iOS, poți opri aplicațiile care ruelază în fundal mergând la Settings – General – Background App Refresh. Apoi oprești aplicațiile pe care nu le consideri foarte importante.

Dacă folosești Android, poți opri aplicațiile care rulează în fundal. Pentru fiecare aplicație în parte mergi la Settings – Data Usage, alege aplicația dorită iar în pagina nou deschisă vei găsi în partea de jos butonul de dezactivare.

Având în vedere că unele aplicații pot folosi internet, dezactivarea lor te va ajuta să economisești și câteva sute de MB de internet.

 

2. Dezactivează notificările pentru aplicațiile pe care nu le folosești

Ești sătul de notificările aplicațiilor?

Mai important de atât, acele notificări consumă bateria telefonului tău. Dacă vrei să le dezactivezi, uite ce trebuie să faci.

Pentru fiecare din notificările nedorite din bara ta de notificări, ține apăsat lung pe notificație și îți va apărea un mesaj. Pașii imediați sunt următorii: App Info și debifează Show Notifications.

 

3. Dezactivează datele mobile pentru aplicații specifice astfel încât să salvezi baterie

Dezactivarea datelor mobile îți va asigura durata de viață a bateriei pentru o perioadă mai mare de timp. Poți face dezactivarea mergând la Settings – Cellular or Data Usage, iar acolo selectezi aplicațiile cărora dorești să le restricționezi accesul de la internet.

Nu te îngrijora, pozele tale vor ajute pe Instagram oricum, însă este mult mai bine să salvezi energia bateriei în caz de urgență, decât să faci tot posibilul să îți ajungă pozele pe internet.

 

4. Variantele PREMIUM ale aplicațiilor preferate pot salva atât energia bateriei cât și consumul de date

Desigur, tuturor ne plac aplicațiile gratuite.

Însă, precum restul lucrurilor gratuite de care avem parte în viață, acestea au dezavantaje. Este recomandat să faci un efort și să achiziționezi aplicațiile pe care le îndrăgești. Aplicațiile gratuite vor folosi întotdeauna datele tale mobile pentru a-ți furniza tot felul de anunțuri comerciale.

Mai mult de atât, pe lângă faptul că vei salva câteva sute de MB de internet, vei menține și bateria activă pentru o perioadă mare de timp.

 

5. Nu îți folosi smartphone-ul în timp ce îl încarci

Oare te-ai întrebat de ce producătorii fac cablurile de încărcare atât de scurte? Oare vor să economisească bani?

Desigur că nu. Răspunsul stă în faptul că producătorii nu își doresc să folosești smartphone-ul în timp ce îl încarci. Aceștia descurajează ideea folosirii și încărcării în mod simultan, aceste două activități puse împreună aducând daune semnificative duratei de viață a bateriei.

Marea majoritate a smartphone-urilor au o baterie Li-ion, iar aceste baterii au un ciclu limitat de încărcări. La finalizarea ciclului de încărcare, bateria trebuie să fie înlocuită.

 

6. Extinde durata de viață a bateriei cu funcția Low Power

Dacă bateria telefonului tău este la un procentaj foarte scăzut și nu ai niciun acumulator cu tine, nu te panica.

Dacă telefonul tău are iOS 9 sau o versiune mai recentă a acestuia, mergi la Settings – Battery – Low Power Mode și activează-l. Prin activarea acestuia, funcțiile neesențiale ale telefonului vor fi dezactivate și vei avea 4 ore în plus de baterie.

Ai grijă de tine și de telefonul tău,
Echipa ILEX

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. 8 metode prin care un smartphone îți poate îmbunătăți viața - Blog Ilex - […] În articolul anterior privind sfaturi smartphone, am împărtărtășit cu tine 6 sfaturi pentru conservarea bateriei. […]
  2. 10 trucuri privind camera smartphone-ului tău - Blog Ilex - […] 6 sfaturi pentru conservarea bateriei smartphone-ului și folosirii de date […]
  3. 6 sfaturi fun pentru smartphone care să facă timpul să treacă mai ușor - Blog Ilex - […] 6 sfaturi pentru conservarea bateriei smartphone-ului și folosirii de date […]

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.