Ce își doresc oamenii de la următoarele telefoane mobile?

Atunci când se anunță lansări de noi telefoane ne punem întrebarea dacă sunt sau nu cu ceva diferite față de generația anterioară.

Samsung și Apple conduc detașat în topurile telefoanelor cu cele mai bune specificații, dar nici celelalte companii nu se lasă mai prejos.

telefoane mobil ieftine ilex
Samsung sau Apple: taberele par a fi deja formate

Motorola, HTC, Blackberry, Sony sau LG fac eforturi pentru a putea fi imediat după locul I și II (căci, fie vorba între noi, nu o să fie niciodată unanimitate atunci când vine vorba să se decidă supremația dintre Apple sau Samsung). Este drept, majoritatea oamenilor preferă cele două mari companii atunci când se decid să-și achiziționeze un telefon nou. S-ar putea spune că taberele sunt deja formate.

Smartphone-urile sunt o parte importantă a vieții noastre, iar mulți oameni își descriu telefonul ca fiind ceva ,,fără de care nu ar putea trăi”. Foarte mulți s-au obișnuit să își schimbe telefonul cu cea mai nouă variantă care apare pe piață, chiar dacă nu există diferențe semnificative în ceea ce privește caracteristicile de bază.

Ne întrebăm dacă decizia este una bazată pe nevoia de a avea o tehnologie cât mai avansată în buzunar sau dacă este vorba de dorința de a avea în posesie tot ce e mai nou, pentru a fi cool.

samsung galaxy s8 s9

Cât de inovatoare sunt telefoanele nou-apărute?

Cel mai adesea, marile companii de telefoane mobile lansează produse noi doar pentru a nu rămâne în urmă cu trendul.

Ca atunci când Apple lansează iPhone X, iar Samsung vine din urmă cu Galaxy S9. Îmbunătățirile ultimului model față de cel imediat anterior nu sunt extrem de mari. Și, cel mai adesea, diferența de preț între aceste device-uri este una substanțială.

De exemplu, multe review-uri online spun că între Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S9 nu este decât o foarte mică diferență. Exceptând prețul cu aproximativ 1000 lei mai mult, desigur.

smartphone telefoane mobile compari

Cum ne pot convinge marile companii să ne schimbăm telefon, deși cel vechi este încă funcțional?

Până acum câțiva ani brandurile trebuiau să vină cu ceva notabil de la o lansare la alta pentru a convinge oamenii să facă un upgrade. Acum, e de ajuns să apară un telefon cu alt nume și deja oamenii precomandă.

Ce-i drept, existau și multe opțiuni care putea fi implementate. Ce se mai poate adăuga la un telefon pentru a-l face și mai bun? Oare ce mai poate apărea pentru a fi cu adevărat revoluționar?

De-a lungul timpului, atât Samsung cât și Apple au făcut o treabă grozavă în ceea ce privește aplicațiile, conectivitatea și senzația generală pe care o ai având telefonul în mână.

Și totuși vine întrebarea: ce ne dorim cu adevărat de la un nou telefon? Răspunsurile s-ar putea să te surprindă, pentru că nu sunt nici pe departe atât de pline de detalii tehnice și nici prea visătoare.

site cu telefoane mobile ieftine de vanzare

‣ Oamenii își doresc telefoane cu o baterie mai durabilă

E lesne de înțeles de ce își dorește toată lumea acestă caracteristică îmbunătățită. Este supărător să avem telefoane mobile de ultimă generație, foarte scumpe și să trebuiască să le încărcăm zilnic.

Momentan încă nu avem un smartphone care să ruleze la capacități maxime și să îi reziste bateria mai bine de 24-48h. Ce-i drept, telefoanele care vin cu funcția de încărcare rapidă sunt o afacere bună – dacă tot nu ține bateria mai mult, măcar să se încarce în 30-40 de minute.

‣ Oamenii își doresc telefoane mai rezistente

 Toată lumea își dorește ca telefonul proaspăt cumpărat să reziste cât mai mult. Nimic nu poate fi mai supărător decât să scapi telefonul pe gresie, iar schimbarea display-ului să te coste jumătate din prețul telefonului.

E drept că există telefoane cu butoane rezistente, așa cum sunt modelele Nokia. Acestea pot fi folosite chiar și în cele mai grele condiții de muncă, cum ar fi în mine sau pe șantiere. Însă majoritatea dintre noi folosim smartphone-uri și vrem și aici durabilitate.

Zgârieturile, tăieturile, ecranul sau carcasa crăpate sunt un coșmar pentru oricine. Cu toții ne-am dori de la un telefon nou lansat să fie durabil, construit din materiale cât mai rezistente, pentru a putea avea o viață cât mai lungă (sau, în unele cazuri, până apare un model de telefon mai nou și facem un upgrade).

‣ Oamenii își doresc telefoane cu aplicații de recunoaștere vocală mai dezvoltate

Siri de la Apple sau Bixby de la Samsung nu sunt nici pe departe așa de performante precum și-ar dori consumatorii. Oamenii își doresc o acuratețe cât mai mare în înțelegerea informațiilor pe care i le spun robotului.

De exemplu, vor să îi dicteze notițe sau să fie de ajutor pentru diferite taskuri în mașină. De asemenea, nu ar strica să se dezvolte aplicațiile de recunoaștere vocală în mai multe limbi, pentru mai mulți utilizatori.

‣ Oamenii își doresc telefoane un grad mai mare de securitate

Această modificare este dorită atât de către companii, cât și de către utilizatorii simpli. Din păcate, trăim în timpuri în care jafurile nu se mai petrec în bănci, ci online, prin spargerea conturilor băncilor și clienților.

Foarte multe persoane se tem să facă plăți online sau să își introducă datele de pe cardurile de credit sau acte pe diferite site-uri în online.

În acest moment, cea mai comună parolă de acces este metoda alegerii unei parole scrise. Din păcate, se poate dovedi destul de vulnerabilă și de ușor de descoperit de către hackeri.

Tot mai multe aplicații sau site-uri apelează la autentificarea folosind doi factori. Utilizatorii au o încredere mai mare în metode de securitate precum cea folosind amprenta sau scanarea irisului.

Tu ce ți-ai dori să poată face următorul smartphone? Scrie-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. iPhone pierdut sau furat în vacanță: ce facem? - Blog Ilex - […] ai găsit pe hartă locul unde se află telefonul tău, nu merge să îl recuperezi singur. Sănătatea și integritatea…
  2. Ce își doresc utilizatorii de la un telefon cu butoane? - Blog Ilex - […] ce se obișnuiesc cu un device, le este greu să facă trecerea la altul. Astfel că își doresc un…
  3. Cele mai bune telefoane iPhone în 2018 - Blog Ilex - […] lansare face ca alegerea dvs. să fie mult mai complicată – cumpărarea unui iPhone 8 sau iPhone 8 Plus…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.