20 de informații uimitoare pe care nu le știai despre smartphone-ul tău

În aproape 10 ani, smartphone-urile au sărit din categoria de noutate de lux la o cea de necesitate.

Pentru mulți dintre noi, au înlocuit ceasurile, iPod-urile, aparatele foto și pot funcționa destul de confortabil ca un computer sau chiar televizor. Cum am trăit vreodată fără ele?

Dar, în timp ce smartphone-urile au devenit indispensabile pentru majoritatea dintre noi, există multe lucruri despre ele pe care nu le știm. Aceste dispozitive au câteva povestiri surprinzătoare. Iată astfel 20 de informații uimitoare pe care nu le știai despre smartphone-ul tău:

  1. iPhone a fost conceput în primă fază drept iPad

În timp ce iPad-ul a apărut pe piață după câțiva ani după ce iPhone-ul a revoluționat tehnologia, tableta a fost de fapt proiectul original la care Apple a lucrat. Într-un interviu în 2010, Steve Jobs a explicat că ,,am avut această idee despre a avea un afișaj de sticlă, un afișaj multitouch pe care să poți scrie. I-am întrebat pe oamenii noștri despre asta. Și șase luni mai târziu s-au întors cu acest uimitor display. Și i l-am dat-o unuia dintre băieții noștri cu adevărat strălucitori și m-am gândit că putem să construim un telefon așa! Am pus tableta deoparte și am mers să lucrăm la telefon.”

2. Google nu a creat Android

Android a început ca un sistem de operare care să fie folosit de dispozitivele digitale ce ar putea accesa serviciile de pe calculator. Google l-a achiziționat în 2005 pentru o sumă nedezvăluită (deși estimările au ajuns la aproximativ 50 de milioane de dolari).

3. Android-ul te ajută la urmărirea traficului

Hărțile Google se bazează pe date de la utilizatorii Android pentru a ajuta la măsurarea vitezei traficului pe șosea, folosindu-se de GPS-ul din fiecare smartphone pentru a obține o imagine a vitezei autoturismelor. Dacă acest lucru pare a fi înfiorător, Google asigură utilizatorilor că ,,deși vehiculul care transportă un telefon este anonim, nu vrem ca nimeni să poată afla de unde a venit vehiculul anonim sau unde va ajunge.”

4. În anunțuri, iPhone-urile sunt întotdeauna setate la ora 9:41

Uitați-vă la orice anunț publicitar, online sau tipărit, care include un ecran iPhone cu timpul pe el (sau iPad sau Mac) și veți observa că este întotdeauna 9:41. Potrivit Scott Forstall, fostul șef al iOS, motivul are legătură cu momentul în care produsele sunt dezvăluite: “Programăm prezentările astfel încât marea dezvăluire a produsului să se întâmple în jurul minutului 40 al prezentării”, a declarat Forstall. “Când imaginea mare a produsului apare pe ecran, dorim ca timpul să fie apropiat de timpul real din ceasurile publicului. Dar știm că nu vom lovi nimeri exact 40 de minute.”

5. Ecranul OLED este partea cea mai scumpă a lui iPhone X

Conform unei analize efectuate de IHS Markit, materialele care alcătuiesc un iPhone X ajung până la 370,25 USD. De departe cea mai scumpă componentă este noul ecran OLED, costând 110 dolari pentru fiecare telefon. Celelalte componente cele mai scumpe sunt: carcasa din oțel de 61 de dolari și modulul cu cameră dublă cu 35 de dolari de pe spate. Apropo, vă amintiți de șocul oamenilor de pretutindeni când Apple a anunțat costul noului iPhone?

6. Samsung va construi mai multe piese pentru iPhone decât pentru propriile telefoane

Concurentul lu Apple, Samsung, produce de fapt o serie de piese pentru iPhone, inclusiv cipuri de memorie flash NAND, chips-uri DRAM și, cel mai recent, acel ecran OLED scump al lui iPhone X.

7. Pe iPhone, puteți face fotografii cu cablul căștilor

Cablurile pentru căști vor fi în curând un lucru din trecut, dar dacă aveți încă o pereche de căști de epocă, puteți folosi butoanele pentru a imortaliza o imagine. Este un truc ideal pentru momentul în care doriți să faceți un selfie puțin mai de departe.

8. Utilizatorii Nokia nu sunt loiali

Când vine vorba clienți loiali, Nokia și Motorola sunt unii dintre cei mai defavorizați clienți, doar 42% și, respectiv, 56% păstrând marca lor. Oamenii își schimbă telefoanele pentru că trec la varianta de smartphone. Cei mai loiali clienți sunt Samsung (cu retenție de 77%) și Apple (cu o retenție enormă de 92%).

9. Versiunile Android sunt numite după… dulciuri!

După versiunile Android 1.0 și 1.1, fiecare versiune ulterioară a avut un nume delicios:

Cupcake – Android 1.5

Donut – Android 1.6

Eclair – Android 2.0

Froyo – Android 2.2

Gingerbread – Android 2.3

Honeycomb – Android 3.0

Ice Cream Sandwich – Android 4.0

Jelly Bean – Android 4.1 – 4.3.1

KitKat – Android 4.4 – 4.4.4

Lollipop – Android 5.0 – 5.1.1

Marshmallow – Android 6.0 – 6.0.1

Nougat – Android 7.0 – 7.1

10. Apare o pisică în versiunea de Android Nougat

Google adoră să includă indicii în fiecare ediție a Androidului. În versiunea Nougat, mergând la pagina de setări și apăsând continuu ,,About Phone”, vei avea șansa de a atrage o pisică folosind pește, pui sau alte delicii. Vei primi o notificare că ,,o pisică este aici” după ce ai reușit. Dacă apeși pe acesta, va apărea o pictogramă cu o pisică.

Urmărește pagina noastră de Facebook Ilex Office și pagina noastră de Instagram!

Author: ILEX GSM

Share This Post On