Top 10 jocuri offline pentru telefon și tabletă (care se pot juca și fără internet)

În acest articol am ales zece dintre cele mai bune jocuri offline. Toate acestea sunt disponibile atât pe iOS, cât și pe Android și majoritatea sunt gratuite.

Dacă sunteți în mișcare foarte mult, probabil că sunteți obișnuiți cu perioade mari de timp fără internet.

Fie că este vorba despre un zbor pe distanțe lungi, o plimbare cu autobuzul sau prea mult timp petrecut în metrou, datele mobile pot să aibă un semnal foarte slab.

Din fericire, lipsa semnalului nu înseamnă că nu puteți juca unele dintre cele mai bune jocuri de pe piață. În mod intenționat sau nu, mulți dezvoltatori au făcut jocuri excelente care nu au nevoie de internet deloc.

TOP 10 jocuri offline pentru telefon și tabletă (care se pot juca și fără internet)

Monument Valley 2

jocuri-offline
Jocul Monument Valley original a adus o gură de aer proaspăt în gama de jocuri offline pentru telefon și tabletă, combinând o grafică superbă cu provocări și povestiri minunate.

Este o experiență fascinantă, cu puzzle-uri care în mod regulat vă conving că nu veți putea niciodată să le rezolvați… până când nu o faceți.

Fiecare nivel este diferit: uneori controlezi atât personajele mamei, cât și cele ale fiicei, câteodată una sau cealaltă.

Platformele se deplasează în sus și în jos, secțiunile se rotesc, coloanele se mișcă în jur și dintr-o dată apare o cale spre ieșire care nu mai exista o secundă mai devreme.

Îl veți termina în câteva ore de joc și vă veți dori mai mult. Oare când apare cea de-a treia versiune?

The Room: Old Sins

jocuri-offline

The Room: Old Sins a devenit rapid un joc clasic. Unul dintre acele jocuri rare care au reușit să fie cu adevărat înfricoșătoare uneori.

Nivelul de detaliere și dificultate se îmbină perfect cu povestea misterioasă care a făcut, fără îndoială, cel mai bun joc de puzzle mobil disponibil.

Un inginer ambițios și soția lui au dispărut, iar traseul duce direct la podul casei. Înăuntru se află o păpușă specială… și de aici începe distracția.

Fiecare detaliu contează când explorați noul mediu și este ușor să treceți peste ceva când vă grăbiți. Aproape că simțiți că atingeți cu adevărat obiectele pe care le găsiți, cu mecanisme ascunse și noi indicii care așteaptă să fie descoperite pe măsură ce le examinați.

Cu graficul său întunecat, grafica și coloana sonoră haotică, este joc pe care veți dori cu siguranță să îl jucați cu căști dacă aveți oameni în jur. Încercați să nu săriți prea des de pe scaun, bine?

Really Bad Chess

jocuri-offline

Dezvoltatorul acestui joc a avut cu siguranță imaginație. În timp ce bordul și regulile sunt aceleași ca la jocul de șah obișnuit, piesele de pornire sunt complet diferite pentru ambii jucători.

Seamănă foarte mult cu ceea ce ai obține dacă ai pune câteva sute de bucăți de șah într-o pungă, le-ai scuturat și le-ai scos la întâmplare. Trei regine, șase cavaleri și o grămadă de pioni? Sigur, sună minunat!

Pe măsură ce câștigi, te ridici în clasament – ceea ce înseamnă că, deși piesele rămân aleatoare, calitățile lor se schimbă. Avantajul copleșitor pe care l-ați avut împotriva calculatorului începe să se răstoarne în cealaltă direcție, iar câștigul vine mult mai greu.

Oamenii fără experiență în șah spun că jocul i-a ajutat să învețe jocul propriu-zis.

Mini Metro

jocuri-offline

Ați avut vreodată o dorință ciudată de a vă conduce propriul sistem de metrou? Nici noi, dar asta nu ne-a împiedicat să jucăm Mini Metro.

Bazat pe hărțile diferitelor orașe importante precum Londra, New York și Paris, ideea este de a construi un metrou funcțional pentru a vă servi populația în continuă creștere.

Începeți cu un număr limitat de trenuri, linii și tuneluri și trebuie să le organizați în mod inteligent pe măsura creșterii orașului. Veți câștiga câteva extra-uri și upgrade-uri dacă ați jucat destul de mult.

Este înșelător de simplu în stadiile incipiente, dar pe măsură ce centrele noi de populație apar și mai mulți oameni folosesc rețeaua, devine din ce în ce mai greu să eviți supraaglomerarea care semnalează sfârșitul jocului standard.

Puteți juca, de asemenea, în modul fără sfârșit, care oprește supraaglomerarea, dar nouă ne place să credem că asta este doar pentru cei comozi.

Grafica minimalistă și coloana sonoră își fac bine treaba și, odată ce ați cumpărat jocul, nu există anunțuri în aplicație.

Fiecare planșă de joc este generată în mod aleatoriu, iar dezvoltatorii au inclus chiar moduri colorate și de noapte.

Disponibil și pentru Windows, Mac și Linux, Mini Metro a câștigat o grămadă de premii și a vândut peste un milion de exemplare numai pe telefonul mobil. Nu este greu să înțelegi de ce, având în vedere cât este de captivant.

RollerCoaster Tycoon Classic

jocuri-offline

Ați jucat vreodată vreunul dintre jocurile din seria RollerCoaster Tycoon? Mulți, mulți ani mai târziu, am obținut în sfârșit o versiune mobilă bună.

Spre deosebire de atât de multe adaptări ale jocurilor clasice pe ecranul mic, inclusiv versiunile anterioare ale aceluiași dezvoltator, acesta este surprinzător de bun.

RollerCoaster Tycoon Classic combină primele două jocuri din serie, rămânând foarte fidel gameplay-ului original și stilului grafic. Pachetele de expansiune sunt disponibile prin achiziția în aplicație.

Puteți utiliza roller-coastere pre-fabricate sau le puteți proiecta singuri, pe măsură ce lucrați prin aproape 100 de scenarii diferite.

Angrenați în toate celelalte părți ale jocului, de la trasee de pietoni, standuri de mâncare și băutură, zeci de feluri diferite de plimbări (inclusiv cele pe bază de apă), la a angaja personal și a încerca să obțineți un profit, jocul probabil va rămâne instalat pe telefon sau tabletă de ani de zile.

Eternium

jocuri-offline

Pentru cei cărora le plac jocurile de rol (RPG), preferatul  nostru pe termen lung este Eternium – unul dintre cele mai bune opțiuni offline, chiar dacă suntem la câțiva ani după lansarea sa.

Dezvoltat de fanii RPG ai vechii școli, au fost primite actualizări coerente, majore, încă de când au ieșit pentru prima oară.

Dacă vă bucurați de oricare dintre jocurile Diablo, Eternium e pentru voi. Luptați împotriva unei game largi de inamici pentru a câștiga experiență și pentru a ridica nivelul.

Jocul are trei lumi diferite, fiecare cu dușmani diferiți, împreună cu niveluri nesfârșite generate la întâmplare, iar cele mai multe caracteristici ale jocului sunt accesibile offline după descărcarea inițială.

Infinity Loop

jocuri-offline

Doriți să jucați ceva relaxant pentru a vă elibera mintea de stres? Infinity Loop este răspunsul.

Conceptul este foarte simplu – atingeți piesele de puzzle pentru a le roti, cu scopul de a conecta toate liniile și de a închide buclele.

Grafica și sunetele sunt la fel de minimaliste pe cât ați crede, ceea ce înseamnă că jocul nu mănâncă foarte multă baterie.

Există un tutorial foarte simplu, iar apoi sunteți pe cont propriu – deși cu un gameplay și controale atât de simple, nu este nevoie de foarte multe indicații.

Nivelurile devin din ce în ce mai grele până la un punct, iar dezvoltatorii spun că există un număr infinit de scenarii, împreună cu un “mod întunecat” care vă face să rupeți toate buclele în loc să le creați.

E suficient ca să nu te mai plictisești niciodată, indiferent cât timp ești blocat la un nivel.

Jocul este aproape în întregime gratuit, deși aveți opțiunea de a plăti de la 1,99$ pentru a elimina anunțurile și pentru a sprijini dezvoltatorii.

Bloons TD 6

jocuri-offline

Jocurile de apărare a turnului sunt un gen popular în magazinele de aplicații, unde plasați unități de-a lungul unei piste predefinite și le folosiți pentru a lupta cu valuri din ce în ce mai puternice ale forțelor inamice.

Evident, este mult mai mult decât atât. Seria Bloons a fost de mult timp una dintre favoritele noastre.

Bloons TD adaugă hărți 3D, turnuri noi, abilități și căi de upgrade, eroi maimuță și multe altele.

Dacă doriți să salvați câțiva dolari, versiunea anterioară este încă disponibilă și rămâne o variantă distractivă de joc.

În ambele variante există zeci de hărți, evenimente speciale, moduri de joc fără sfârșit și multe altele.

The Battle of Polytopia

jocuri-offline

The Battle of Polytopia nu este civilizație și nu încearcă să fie, ci este un joc de strategie distractiv și atrăgător.

Începeți cu o mână de triburi de alegere, iar dintre care fiecare ele o anumită tehnologie. Alte triburi pot fi deblocate pentru un dolar sau doi, cu tehnologie avansată sau alte avantaje.

Indiferent de ce alegeți, veți fi aruncați într-un teren în care puteți vedea doar o mică parte, cu o singură unitate și orașul de origine.

Veți explora apoi lumea, exploatând diferite resurse, îmbunătățind tehnologia și interacționând cu alte triburi.

Grafica este colorată și ușor de înțeles, mecanismul de control este simplu, chiar și pe o hartă mare și ocupată.

Plague Inc

jocuri-offline

Plague Inc este un joc în care te folosești un agent patogen pentru a ucide toată lumea de pe planetă.

Fiecare dintre cele douăsprezece tipuri de boală are puncte forte și puncte slabe diferite, iar jocul se joacă foarte diferit, în funcție de tipul pe care l-ați ales.

Pe măsură ce boala se răspândește de la țară la țară pe calea aerului, a pământului și a mării, va trebui să o controlați cu atenție pentru a rămâne cu un pas înaintea cercetătorilor medicali care încearcă cu disperare să dezvolte un remediu.

Grafica și sunetele sunt mai degrabă funcționale decât frumoase, dar este un joc captivant, cu un nivel perfect de dificultate și un simț al umorului întunecat, care l-au făcut unul dintre cele mai populare jocuri pentru Android sau iOS, descărcate de milioane de ori.

Puteți juca gratuit o versiune limitată, dar merită să plătiți pentru cel puțin unul dintre elementele suplimentare care deblochează ediția completă.

Author: ILEX GSM

Share This Post On