Maps offline: cum să ajungi la destinație fără internet

Indiferent că ești în afara ariei de acoperire, nu ai un sim local sau nu îți place să fii online în permanență, te vei trezi călător fără internet la un moment dat.

Poate că îți amintești vechiul mod de a călători folosind hărțile pe hârtie, indicațiile scrise de mână sau ajutorul localnicilor. Acum însă suntem în era tehnologiei și sunt mult mai multe opțiuni din care putem alege.

În primul rând se pune întrebarea: este smartphone-ul meu capabil să îmi localizeze adresa fără internet?

Răspunsul este da. Google Maps (dar și alte aplicații de hărți pe care le ai pe device) are abilitatea de a te localiza fără conexiune la internet. Fără a intra în detalii complicate, GPS-ul din smartphone-ul tău este un fel de radio care primește semnal.

maps-offline-fără-internet

Poate iPhone-ul meu să îmi găsească locația în modul avion?

Da, dacă ai instalată cea mai recentă versiune de iOS. Dacă ești paranoic și te temi că ești urmărit prin GPS chiar și atunci când nu ți-ai dori asta, mergi la Settings > Privacy > Location Services  și dezactivează radio GPS.

Aproape toate aplicațiile oferă și hărți offline, dar trebuie ca acestea să fie descărcate mai întâi. Așa că unul dintre cele mai importante sfaturi pentru a putea găsi o adresă fără internet este să îți descarci hărțile locului vizitat înainte de a pleca de acasă.

City Maps 2 Go

Aplicația City Maps 2 Go este perfectă pentru aceia care călătoresc deseori în orașe populare, turistice. Este o aplicație gratuită care se găsește în App Store, Google Play și Amazon App Store.

Între articolele de pe Wikipedia și hărțile străzilor, GPS-ul de pe telefonul tău interferează cu hărțile offline ale aplicației, care sunt împărțite în ghiduri de oraș și de localități mai mici.

Dacă sunteți pe fugă și nu aveți timp prea mult, puteți descărca doar hărțile. Este bine să aveți însă în telefon și articolele, care te ajută să afli mai multe despre locul în care călătorești. City Maps 2 Go este o metodă excelentă pentru a călători eficient, fără internet, dar cu o mulțime de detalii despre istoria sau geografia zonală.

OffMaps2

OffMaps2 este o aplicație care se găsește în App Store și include  hărțile a peste 4.000 de orașe sau destinații turistice. Cu 0.99$ puteți descărca 2 hărți sau puteți să aveți acces nelimitat în aplicație cu suma de 7.99$. Aplicația are hărți detaliate pentru majoritatea orașelor mari din lume, însă dacă vă îndepărtați și ajungeți în localități mai mici s-ar putea să nu mai fie la fel de eficiente.

CreateTrips

Aplicația CreateTrips este gratuită în Apple App Store, fiind ideală dacă ești în căutare de inspirație de la experți în travel.

Poți achiziționa ghiduri pe diferite teme, care oferă hărți pre-cached Google Maps. Este o aplicație axată pe social, pe interacțiunea avută în orașele vizitate, pe experiențe și amintiri unice.

Topo Maps

Aplicația nu este una dintre cele mai ieftine, având costul de 7.99$ în Apple App Store, dar conține hărți complete din SUA și Canada. Este o aplicație potrivită pentru aceia care călătoresc doar în aceste locuri ale lumii, pentru că nu are hărți pentru celelalte continente.

Locația curentă și busola prezente în aplicațiile mobile sunt două caracteristici pe care hărțile de hârtie nu le vor putea avea niciodată.

Offline Topo Maps

Dacă ai nevoie de hărți topografice, această aplicație e ideală pentru tine. Costă 9.99$ în Apple App Store, dar prezintă informații din surse diferite și poate funcționa cu măsurători metrice, imperiale sau nautice.

Aceeași companie are pe piață aplicația Gaia GPS (19.99$), care este mult mai complexă, cu o rezoluție excelentă a hărților.

Galileo Offline Maps

Capătă harta unui întreg oraș cu un singur click! Aplicația de bază este gratuită în Apple App Store, iar versiunea pro costă 3.99$). Hărțile OpenStreetMap sunt actualizate lunar. Versiunea pro oferă GPS tracking, bookmarks pe hartă și multe alte opțiuni extra.

Maplets

În trecut, aplicația doar oferea varianta mobilă a hărților pe hârtie. Costă 2.99$ în App Store și te ajută cu hărți offline atât pentru orașe, cât și pentru sate.

Poți descărca oricare dintre cele 10.000+ hărți globale, sau poți încerca o aplicația zonală separată, așa cum ar fi cea pentru Australia, Canada sau Noua Zeelandă.

Pare că Maplets face rost de toate hărțile fizice, în format pe hârtie și le transpune în format electronic, apoi adaugă locații sau alte detalii.

Maps.me

Maps.me este o aplicație care se cumpără cu 4.99$ din Apple App Store. Este o aplicație ideală pentru iPhone sau iPad, care îți oferă locația exactă doar dacă are conexiune la internet.

Hărțile descărcate provin din baza de date a OpenStreetMaps. Este ideală pentru share-location atunci când ai internet, dar și offline se descurcă de minune cu hărțile descărcate anterior.

Google Maps

Google Maps este una dintre cele mai populare aplicații cu hărți, disponibilă gratuit în Apple App Store și în Google Play Store. Oferă și suport offline, fiind îmbunătățită pe zi ce trece.

Ai aici un tutorial despre cum să găsești hărțile disponibile în offline.

Este important de notat faptul că hărțile din cache sunt șterse automat după 30 de zile.

Author: ILEX GSM

Share This Post On