7 tipuri de posesori de telefoane mobile inteligente

Când vine vorba de utilizarea telefoanelor noastre mobile, se poate spune că suntem destul de previzibili. Cercetările spun că există 7 mari categorii de posesori de telefoane mobile inteligente. Ți se pare că te regăsești în vreuna de mai jos?

1. Business man

Afacerile într-o mână, viața personală în alta. Dacă lucrezi din greu, poate fi natural să ai două telefoane, câte unul pentru fiecare scop. Nu, nu pentru că ai fi un doctor care așteaptă de urgență un transplant, dar pentru că ai nevoie de o delimitare între business și problemele personale.

 • 55.000.000 de oameni încă mai poartă câte două telefoane și le preferă în ciuda unui telefon dual sim
 • 90% dintre utilizatorii din categoria de business folosesc ecrane multiple atunci când navighează pe internet
 • 61% dintre cei care vizitează la un moment dat un site care este anunțat ca fiind nesigur se reprofilează și aleg un competitor
 • 2018 este anul în care numărul device-urilor din toată lumea depășește populația planetei

2. Scepticul

Îți amintești cât de  stânjenitor a fost când tatăl tău obișnuia să negocieze într-un târg de vechituri doar pentru a salva câțiva bănuți?

Scepticul este cel care merge într-un magazin și, în timp ce vede produsele, caută în paralel în online alte magazine, pentru a compara prețurile.

Scepticii sunt cei care sunt reticenți când aud cuvintele ofertă sau reduceri.

 • 70% dintre sceptici se folosesc de telefonul mobil în magazine pentru a lua o decizie
 • 49% compară prețurile pentru a se hotărî
 • 44% citesc review-uri și descrieri de produse
 • 46% au sunat într-un magazin
 • 28% au folosit cupoane de reduceri primite pe telefon

3. Ignorantul

Primești des priviri ucigătoare  la Starbucks când vorbești la telefon în timp ce comanzi sau încerci să plătești, în același timp?

Toată lumea îi urăște pe cei care stau toată ziua cu telefonul în mână și nu sunt atenți la nimic ce îi înconjoară. Cel mai deranjant este atunci când ne aflăm în spații închise sau în mijloacele de transport în comun și cineva vorbește zgomotos la telefon.

75% dintre oameni se plâng de cei care sunt zgomotoși sau nerespectuoși în locuri publice. Cu toate acestea, doar 6% dintre oamenii vinovați recunosc că sunt puțin prea gălăgioși când vorbesc la telefon în public.

4. Eficientul

Faci o rută cu cel mai rapid traseu de la pat până la canapea? Ești foarte bucuros să afli că s-a deschis un restaurant nou? Folosești Maps sau alte aplicații asemănătoare în viața de zi cu zi? Atunci cu siguranță te încadrezi în categoria eficientului.

Dependentul de tehnologie eficient este cel care folosește smartphone-ul pentru a-și ușura viața, orice activitate ar avea.

 • 150.000.000 de oameni folosesc Google Maps de pe smartphone
 • 51% își folosesc device-ul pentru a face planuri legate de călătorii
 • 62% dintre posesorii de iPhone se folosesc de Siri cel puțin o dată pe lună
 • 79% își folosesc telefoanele ca să facă shopping într-un mod mai eficient
 • 61% fac căutări locale pentru a-și găsi un restaurant, salon sau film
 • 79% își folosesc smartphone-ul pentru email

5. Dependentul

Smartphone-ul tău ți-a fost cavalerul de onoare la nuntă? Ok, atunci înseamnă că ești puțin dependent de telefonul mobil. Majoritatea oamenilor petrec 2.5h pe zi pe telefoane, dar unii dintre noi tind să exagereze.

44% admit că au dormit cu telefonul aproape de cap pentru că nu voiau să piardă nicio notificare.

Utilizatorii își verifică telefonul în medie de 150 ori în timpul unei zile. 30% admit că nu își pot imagina viața fără telefonul mobil, Puțin înspăimântător este faptul că 90% dintre aceștia folosesc telefonul în baie.

6. Sociabilul în online

Timpul pe care îl petreci făcând  poze la mâncare este mai mare decât cel în care mănânc?

Petreci jumătate din timpul unei întâlniri scriind pe rețelele de socializare despre întâlnirea ta ideală? Înseamnă că ai mania de a fi mereu prezent în online, expunându-ți doar părțile roz ale vieții.

 • 85% folosesc smartphone-ul doar pentru rețelele de socializare
 • 150.000.000.000 minute au fost petrecute pe rețelele de socializare de pe smartphone
 • 1.000.000.000 descărcări are aplicația Facebook

7. Expertul în SMS-uri

Nu mă suna, te sun îți scriu eu mai târziu!

Scrii mai rapid decât vorbești cu voce tare? În aceste zile folosim funcția de apelare a telefonului doar când e cu adevărat necesar – ca atunci când restaurantul de la care ai comandat prin aplicație mâncarea nu mai livrează sau ești blocat în lift și suni la număr de urgență.

Tehnologia ne face să fim mai antisociali în viața reală, deși poate în online suntem foarte prietenoși pe Facebook, Twitter, Instagram sau alte rețele.

Utilizatorii cel mai adesea răspund în 90 minute la un email și 90 secunde la un SMS. Adulții cu vârste între 18-29 ani trimit aproximativ 88 de mesaje text.

În total, americanii dau 3.000.000.000 de telefoane într-o zi.

infografic tipuri de posesori de telefoane mobile

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

 1. Revoluția smartphone - când va depăși numărul telefoanelor populația planetei? - Blog Ilex - […] studiu din Marea Britanie a expus faptul că doar 22% dintre posesorii de smartphone au o aplicație bancară pe…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.