Samsung Galaxy Note 9: tot ce trebuie să știi despre noul smartphone (review)

Samsung Galaxy Note 9 a fost lansat în cadrul unui mare eveniment, fiind un telefon din categoria flagship.

La o primă vedere, telefonul se ridică la înălțimea așteptărilor, având o baterie generoasă, ecran mare și spațiu de stocare uriaș. În plus, Samsung a învățat stiloul S Pen să facă trucuri noi.

Preconizăm că vor fi mulți aceia care vor dori să pună mâna pe acest telefon, având în vedere că oferă un anumit statut și sentiment de putere.

Samsung Galaxy Note 9 review

Samsung Galaxy Note 9 – inovație și performanță

Samsung își continuă istoria aproape impecabilă de a furniza telefoane excelente cu ecran mare ca Note 9. Acesta oferă performanțe puternice, o baterie de lungă durată și un ecran minunat.

Despre noua tehnologie S Pen

Multe îmbunătățiri ale lui Samsung Galaxy Note 9 sunt legate de performanță, iar upgrade-urile lui S Pen sunt foarte convingătoare. Stiloul Samsung a fost mult timp un semn distinctiv al seriei Note, dar în acest an, S Pen și-a dobândit statutul de mai mult decât o funcționalitate.

Samsung a transformat stiloul într-o telecomandă cu drepturi depline

Implicit, apăsarea lungă a butonului S Pen lansează camera, deși puteți schimba cu orice altă aplicație. Aveți posibilitatea să faceți dublu clic pentru a comuta între camera principală și cea de selfie, apoi faceți clic o dată pentru a face o fotografie.

Este incredibil cât de mult îți simplifică utilizarea telefonului și este o mare bucurie să poți pune telefonul undeva sau să-l țineți la unghiuri mai neobișnuite decât în mod obișnuit și totuși să poți declanșa camera fără să te miști, să apeși pe butonul de volum. Salvează multe situații în care pozele ar putea ieși un adevărat eșec.

Samsung Galaxy Note 9 review

Cârcotașii spun că oricum poți seta un cronometru sau poți folosi palma deschisă pentru a declanșa aparatul foto-auto. Dar cu ajutorul telecomenzii S Pen, puteți face mult mai mult. Puteți folosi S Pen-ul de la până la 30 de metri distanță, oferindu-vă mult mai mult spațiu de joacă.

Pentru cei cărora le pasă mai puțin de selfie-uri, S Pen rămâne totuși destul de util. Se poate folosi pentru a trece prin imaginile dintr-o prezentare, de exemplu, sau piese dintr-o listă de redare Spotify.

În Chrome, puteți apăsa o dată pentru a reveni la pagina anterioară și de două ori pentru a merge mai departe. Evident, unele dintre aceste opțiuni sunt mai puțin utile decât altele – revenirea în Chrome este mai ușoară, de exemplu, cu butonul de pe ecran.

Dar cel puțin nu trebuie să ghicești când poți folosi telecomanda. Apare o alertă care vă avertizează ce acțiuni sunt disponibile în diferite ferestre.

Odată cu noua generație de stilouri, S Pen este încă foarte util pentru a lua notițe și a schița în mișcare. Desenarea cu acesta pe ecranul de 6,4 inchi de la Samsung Galaxy Note 9 este fluidă și receptivă, iar toate funcțiile utile ale funcției Screen Off Memo și Air Command sunt încă prezente.

Samsung Galaxy Note 9 review

Stiloul are același vârf de 0.7 mm și 4.096 niveluri de sensibilitate la presiune ca predecesorul său, iar acum vine în culori variate, în funcție de telefon.

De exemplu, Samsung Galaxy Note 9  în culoarea lavandei are un stilou purpuriu, iar modelul albastru are un S Pen galben-neon.

Deși S Pen are capacitatea de a alimenta prin modulul Bluetooth Low Energy, puteți să-l utilizați pentru a desena chiar și fără încărcare.

După aproximativ 40 de minute, vei începe să primești notificări privind bateria aproape goală din S Pen, dar asta înseamnă doar că nu vor mai funcționa comenzile.

Încă putem desena și utiliza stiloul fără probleme. Samsung a făcut o treabă bună în adăugarea de noi funcții fără a le încurca pe cele existente.

Camera foto Samsung Galaxy Note 9

Din punct de vedere al camerelor foto, veți găsi configurația asemănătoare cu modelul S9+. Are doi senzori de 12 megapixeli. Camera principală are apertură duală, ca la S9 +, cu deschidere f/1,5 pentru a lăsa să pătrundă mai multă lumină.

Însă Samsung a adăugat ceva care se numește Scene Optimizer, care este în esență versiunea utilizată de Huawei și LG.

Când îndrepți telefonul Samsung Galaxy Note 9 la ceva, el va încerca să recunoască ceea ce privește și să ajusteze în mod corespunzător setările camerei. Arată-i mâncare și va umbla automat la saturație. Arată-i flori și mărește detaliile.

Samsung Galaxy Note 9 va identifica aproximativ 20 de scene și pe ecran îți va apărea o alertă care îți spune ce crede că vede. Cât de tare e asta?

Samsung Galaxy Note 9 face poze minunate, redă culori bogate și detalii clare

Samsung Galaxy Note 9 review

Impresionantă este noua caracteristică de detecție a cusururilor în poze, care vă permite să știți când crede că cineva din fotografie clipește sau dacă imaginea este neclară.

Funcția de optimizare a trăsăturilor nu este disponibilă pentru camera de selfie de 8 megapixeli, ceea ce este bine, deoarece, probabil, ar fi denatural și înfrumusețat excesiv imaginile.

Fanii slow-motion vor fi fericiți să afle că Samsung Galaxy Note 9 poate să înregistreze cu 960 fps.

Iar acum poate să capteze clipuri de două ori mai mult decât înainte (până la 0.4 secunde în timp real, redare de 12 secunde). Păcat că Samsung nu a făcut funcția mai ușor de utilizat.

Pentru funcția video, puteți înregistra până la rezoluție de 4K la 60 fps, dar nu în HDR, în ciuda faptului că telefonul are Snapdragon 845 care ar suporta acest lucru.

Performanța și durata de viață a bateriei

Că tot pomeneam mai sus – Snapdragon 845 împreună cu 6GB de memorie RAM la bord fac din Note 9 un telefon cu adevărat puternic.

Este minunat să gestionezi simultan aplicații grele – cum ar fi redarea unui videoclip YouTube în timp ce rulezi jocul Fortnite în fundal.

În plus, lucruri mici, cum ar fi încărcarea instantă a feedului de Instagram oferă o satisfacție uriașă.

Samsung Galaxy Note 9 are o baterie monstru de 4.000mAh.

Samsung Galaxy Note 9 review

Samsung Galaxy Note 9 – mici minusuri

Există o mulțime de lucruri pe care le iubim la pe telefoanele Note, cum ar fi ecranele mari și luminoasedesignul subțire și elegant sau rezistența la apă. Dar există și câteva lucruri care ne-au dezamăgit puțin.

Samsung Galaxy Note 9 rulează cu Android Oreo, care are aproximativ un an. Android Pie a început deja să se lanseze publicului și nu este încă sigur când Samsung intenționează să vină cu update-ul pentru Note 9.

O altă caracteristică împrumutată de la S9 este Intelligent Scan, care îmbină recunoașterea feței și detectarea irisului pentru conectări hands-free. Din nefericire încă s-a dovedit a fi o modalitate nesigură de a debloca telefonul.

Mulți dintre cei care au testat telefonul au spus că această specificație nu este dintre cele mai eficiente. Din fericire, senzorul de amprente din spate servește ca o alternativă excelentă.

În cele din urmă, Bixby se dovedește la fel de stângace. Sperăm să apară un update cât de curând.

Cu toate acestea, niciunul dintre aceste lucruri nu ne fac să ne dorim mai puțin un Samsung Galaxy Note 9. Acestea sunt în majoritate caracteristici opționale pe care le puteți evita zilnic.

Samsung Galaxy Note 9 vs. competiția

Trebuie să o recunoaștem: puține telefoane fac la fel de multe ca Samsung Galaxy Note 9, chiar dacă acestea costă cam la fel.

La aprox. 1.000 de dolari, Note 9 este unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe piață. Dar, în comparație cu iPhone X, de exemplu, Note 9 vă oferă mult mai mult pentru aceiași bani.

Ai un ecran mai mare, mai bun; mai mult spațiu de stocare; baterie cu durată lungă de viață; un stilou; și viteze teoretic mai bune LTE … lucru strâns legat de dezvoltarea rețelei operatorului de care aparținem.

Un concurent puternic este Huawei P20 Pro. Dar nu are baterie așa de bună ca Note 9, nu face fotografii la fel și nici nu vine cu un stilou.

Concluzii

Note 9 prezintă actualizări satisfăcătoare care va mulțumi utilizatorii, iar cu noile sale caracteristici ale stiloului S Pen are chiar și potențialul de a atrage un public mai larg.

Samsung trebuie doar să repare câteva minusuri (ne uităm la tine, Bixby!) și să împingă actualizarea Android Pie pentru ca acesta să fie cel mai bun telefon pe care l-am văzut pe tot parcursul anului.

Samsung Galaxy Note 9
Procesor Octa-core Snapdragon 845
RAM / stocare 6GB sau 8GB / 128GB sau 512GB
MicroSD card Până la 512GB
Display 6.4-inchi Super AMOLED
Rezoluția display 2,960 x 1,440 (18:9)
Camera principală 12MP wide-angle Dual Pixel AF OIS; 12MP telephoto, f/2.4 – f/1.5 Dual Aperture OIS
Camera selfie 8MP, f/1.7 lens
Operare Android 8.0 Oreo
Baterie 4,000mAh
Încărcare USB-C (quick-charging), wireless
Dimensiuni 6.3 x 3.0 x 0.34 inchi
Greutate 201.2 grame
Senzor de amprentă Da
Rezistent la apă IP68
NFC Da
Port jack căști Da

Sursă fotografii: www.engadget.com

Author: ILEX GSM

Share This Post On