Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA a 2-a

Continuăm lista cu trucuri care să te ajute să ai o baterie de durată la smartphoneul tău.

Dacă vrei să citești și primele 5 trucuri, găsești prima parte aici: Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA I

6. Oprește serviciile de localizare

Precum datele din fundal și push notifications, serviciile de localizare îți vor omorî bateria.

Probabil ai observat deja că navigația GPS stoarce orice gram de energie din bateria telefonului tău, însă face sens – până la urmă, telefonul tău depune efort constant pentru a identifica locația în care te afli.

Mai puțin evidente sunt serviciile de localizare din aplicații precum Facebook și Instagram. Aceste aplicații de socializare îți memorează locația astfel încât să îți poată urmări fiecare postare, status sau fotografie cu orașul sau cartierul corespunzător acestora.

Dacă pui mai mult preț pe viața bateriei tale decât pe propriul orgoliu, atunci dezactivează serviciile de localizare.

Pentru iOS, mergi la Settings – Privacy – Location Services. Poți să le dezactivezi pe toate odată sau pe fiecare în mod individual. De exemplu, poți să lași serviciile de localizare active pentru aplicații precum Maps, Passbook sau Weather.

Pentru Android, mergi la Settings – General – Location. Apoi folosește întrerupătorul pentru a dezactiva serviciile de localizare. Ține minte că Maps îți va cere mereu permisiunea pentru activarea temporară a serviciilor de localizare.

 

7. Dezactivează luminozitatea automată

Cu siguranță îți place cum se vede ecranul tău de 5.5 inch, cu milioane de pixeli pe display, la o luminozitate maximă. Însă este o rețetă garantată pentru consumarea rapidă a bateriei.

Chiar dacă ai setat modul de luminozitate automată, telefonul tău poate să greșească și să îți consume câteva ore prețioase de baterie.

Încearcă să dezactivezi luminozitatea automată și să reduci luminozitatea telefonului la minim pentru măcar o oră. Vei fi uimit cât de rapid ți se vor adapta ochii.

Pentru iOS, mergi la Settings – Display & Brightness. Dezactivează Auto-Brightness și apoi redu manual din luminozitatea ecranului.

Pentru Android, mergi la Settings – Display și dezactivează Adaptive Brightness. Apoi apasă pe Brightness Level și ajustează în funcție de preferințe.

 

8. Dezactivează vibrațiile

Avem impresia că un telefon care vibrează este o alternativă pentru un telefon cu un apel zgomotos.

Însă atunci când vine vorba de durata de viață a bateriei, soneria este mult mai puțin costisitoare decât vibrația. Dacă vrei să mai adaugi câteva secunde prețioase duratei de viață a bateriei telefonului tău, îți recomandăm să dezactivezi vibrațiile.

Pentru iOS, mergi la Settings – Sounds și acolo dezactivează toate setările ce au legătură cu vibrațiile.

Pentru Android, folosește butoanele de volum pentru a micșora intensitatea soneriei, iar atunci vei observa un meniu care apare. Acolo poți customiza notificările pentru un interval specific de timp sau să primești doar notificările care sunt prioritare, în funcție de preferințele personale. Orice ai alege, va avea un efect pozitiv asupra bateriei.

 

9. Oprește funcția sleep / redu durata de auto-lock

Cea mai mare risipă de energie a bateriei telefonului tău se duce către display.

În mod ideal, îți dorești ca display-ul tău să fie stins de fiecare dată când nu folosești telefonul. Se întâmplă adesea să uităm telefonul deschis de mai multe ori într-o zi. Indiferent de cât de conștient ești de felul în care folosești telefonul, se întâmplă să uiți.

Pentru iOS, mergi la Settings – General – Auto-Lock.

Pentru Android, mergi la Settings – Display – Sleep.

 

10. Dezactivează Bluetooth

Bluetooth-ul este o tehnologie wireless pe lungimi scurte care oferă smartphone-urilor posibilitatea de a se conecta cu alte device-uri.

Este ideal pentru trimiterea de date (de exemplu, AirDrop de la Apple), conectarea la sistemul de sunet al mașinii sau la diverse aplicații. În timp ce bluetooth-ul nu este cel mai mare risipitor al energiei bateriei din zilele noastre, consumul acestuia nu trebuie ignorat.

Pentru iOS, acționează un swipe-up din partea de jos a ecranului și apasă pe iconița reprezentativă Bluetooth-ului.

Pentru Android, mergi la Settings – Bluetooth și dezactivează-l.

Ai grijă de tine și de telefonul tău,
Echipa ILEX 📱

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA a 3-a - Blog Ilex - […] Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA a 2-a […]
  2. Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA I - Blog Ilex - […] Trucuri pentru a face bateria smartphone-ului să dureze mai mult // PARTEA a 2-a […]
  3. Cum să faci un telefon vechi să dureze cât mai mult - Blog Ilex - […] există niciun truc magic care să aducă îmbunătățiri majore în ceea ce privește viața bateriei, dar sunt câteva trucuri…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.