10 trucuri pentru a călători cu un buget cât mai mic

Vrei să te bucuri la maximum de tehnologie când călătorești, dar nu ai o grămadă de bani sau timp să te documentezi în acest domeniu? Ai noroc. Am adunat pentru tine zece dintre cele mai bune trucuri simple și ieftine care să te ajută să profiți la maximum de următoarea călătorie.

O mare parte dintre aceste sfaturi nu te costă nimic mai mult de câteva minute din timpul tău iar, dacă trebuie să cheltui niște bani, investiția este una care va merita în timp, mai ales dacă ești un călător pasionat.

1. Cum să încarci mai multe device-uri în același timp

Se pare că s-a stabilit o regulă universală: indiferent unde vei călători, nu vei avea niciodată suficiente prize.

În călătorii obișnuim să purtăm cu noi destul de multe gadgeturi, iar atunci când camera de hotel are doar două prize ne cuprinde panica. Mai ales când una este în spatele unui dulap, iar în ea este conectat televizorul.

Dacă toate gadgeturile tale au nevoie de o priză de perete, cumpără-ți din timp un încărcător cu mai multe porturi USB.

2. Nu îți pierde SIM-urile

Atunci când călătorești, este posibil să cumperi o cartelă locală pentru a avea minute și internet. De aceea, în primul rând, nu pleca din țară fără să ai un telefon decodat.

Iar când ai două cartele, e lesne de înțeles că una se poate pierde ușor. Probabil că folosești o husă pentru telefon, care îi protejează spatele, așa că lipește SIM-ul la interior, alături de cheia telefonului.

Astfel ai la îndemână ambele SIM-uri mereu (exceptând cazul în care, din nefericire, ți-ai pierde telefonul).

3. Protejează-ți cablurile

Înlocuirea unui cablu rupt în timp ce călătorești este întotdeauna un lucru enervant, adesea costisitor și, în funcție de locul în care te afli, poate chiar imposibil.

Mai degrabă decât să aștepți până în ziua inevitabilă când încărcătorul laptopului sau al cablului de date se va rupe definitiv, protejează-l cu puțin Sugru în prealabil.

Această substanță asemănătoare cu chitul sau cu o plastilină care se întărește ulterior este utilă pentru multe lucruri, dar noi o folosim pentru a menține cablurile intacte mai mult timp.

Pur și simplu alege culoarea preferată, aplic-o peste locul în care cablul tinde să se rupă, la unul sau ambele capete și așteaptă să se întărească. Fă-o înainte să vezi primele semne de uzură ale cablurilor.

Puteți utiliza chiar și banda adezivă pentru a face ceva similar – nu funcționează la fel de bine, dar totuși ajută să prevină ruperea cablurilor.

4. Share-uiește internetul

Călătorești cu prietenii și familia și doriți să conectați mai multe gadgeturi la Internet? Nu este frustrant când codul de autentificare pe care vi-l dă pentru hotelul pentru Wi-Fi funcționează numai pe un singur dispozitiv?

Dacă ai cu tine un laptop Windows, cel mai simplu mod să depășești această limitare este instalarea Hotspot Connectify.

Versiunea gratuită are câteva restricții, dar este suficientă pentru majoritatea oamenilor, iar versiunea Pro costă de obicei aproximativ 20$.

Pentru cei care folosesc un Mac sau Chromebook sau călătoresc fără laptop, există o altă opțiune: un router de călătorie Hootoo îți permite să transformi o conexiune de rețea cu fir într-una wireless și, mai important, să partajezi o rețea Wi-Fi existentă cu celelalte dispozitive.

Nu costă prea mult, cântărește foarte puțin și își face călătoria mai ușoară. Dacă mai multe gadget-uri ar face același lucru…

5. Scrie sau sună gratuit (sau cât mai ieftin cu putință)

Ești îngrijorat cu privire la costul apelurilor și mesajelor către oamenii de acasă în timp ce călătorești?

În timp ce câteva companii de telefonie oferă roaming gratuit sau ieftin în mare parte a lumii, alții încă mai iubesc să-i ardă pe clienții care își folosesc telefonul în străinătate.

În loc să plătești o avere pentru a rămâne în contact prin SMS-uri tradiționale și apeluri telefonice, folosește câteva aplicații cu care poți să obții același rezultat cu costuri mult mai mici sau chiar gratuite.

În loc să trimiți mesaje text, instalează-ți WhatsApp, Facebook Messenger sau, dacă și cei dragi utilizează dispozitive Apple, iMessage. Veți primi mesajele ori de câte ori vă conectați la Wi-Fi sau tot timpul dacă utilizați o cartelă SIM locală cu date.

WhatsApp, Facebook Messenger și alte aplicații permit efectuarea de apeluri vocale și video către alte persoane care utilizează serviciul. Dacă dorești să apelezi numere de telefon tradiționale, poți folosi în schimb Skype Credit sau Google Voice/Google Hangouts. Pentru câțiva cenți pe minut, poți apela oriunde în lume prin Internet de pe telefon, tabletă sau laptop.

6. Cum să nu rămâi fără baterie în zilele în care vizitezi

Cu excepția cazului în care ai cumpărat un telefon cu o durată de viață deosebită a bateriei, o zi lungă de călătorie sfârșește cel mai adesea cu telefonul mort. Dacă știi că veți fi departe de o priză toată ziua, există totuși câteva lucruri pe care le poți face pentru a menține telefonul în viață.

Înainte de a călători, dezinstalează aplicațiile pe care nu le folosești. Este o practică bună, oricum, deoarece eliberează spațiu și oprește folosirea procesorului și a datelor mobile în fundal.

În mod similar, repornește telefonul înainte de a te deplasa pentru o zi, astfel încât să nu ai o grămadă de aplicații și servicii inutile care rulează în spate.

Dacă nu ai nevoie să rămâi conectat, lăsând telefonul în modul de avion economisește o tonă de baterie. Dacă trebuie să fii disponibil doar pentru apeluri și mesaje, chiar oprirea datelor mobile produce o mare diferență.

Afișările telefonului utilizează o mulțime de energie. Dacă nu te afli în lumina directă a soarelui tot timpul, redu luminozitatea ecranului la minimul pe care îl poți suporta și încearcă să suprimi reacția automată de a verifica telefonul la fiecare câteva minute fără un motiv anume.

Este întotdeauna o idee bună să ai o baterie externă ca aceasta în geantă, astfel încât să poți oricând să readuci la viață un smartphone mort.

7. Cum să mărești semnalul conexiunii Wi-Fi

Găsirea unui Wi-Fi decent nu este întotdeauna ușor atunci când călătorești. Chiar și atunci când hotelul îl oferă – și funcționează –  se poate întâmpla să ai camera departe din punct de vedere fizic de router, iar semnalul va fi mai slab decât la cafeaua de la micul dejun tip bufet.

Dacă preferi să nu stai în hol sau să ieși pe fereastră toată noaptea încercând să îți citești emailurile, poți cumpăra un Wi-Fi booster înainte de călătorie.

Unul bun face diferența, transformând o conexiune inutilizabilă într-una solidă cu patru sau cinci liniuțe de semnal.

8. Păstrează totul uscat

Este greu să îți păstrezi toate electronicele în siguranță și protejate în timp ce călătorești, dar există o tehnică simplă pe care o poți folosi. Doar cumpără o mică pungă uscată și păstreaz-o în geanta de mână sau în rucsac.

Dacă începe să plouă, pune acele gadgeturi fragile în pungă și apoi în geantă. Indiferent dacă este o ploaie torențială, nu vei ajunge la hotel cu un telefon sau o cameră udă.

Punga nu trebuie să fie uriașă, probabil de doar câțiva litri, în funcție de dimensiunea echipamentului tău.

9. Faceți backupuri rapide și sigure

În timp ce instrumente gratuite și ieftine, cum ar fi Google Photos sau Backblaze fac o treabă bună de a crea un backup al fotografiilor tale, nu sunt bune atunci când Wi-Fi-ul are semnalul slab sau nu există.

Din acest motiv, întotdeauna merită să ai cu tine un stick USB. Conectează-l în cameră la laptop, descarcă cele mai recente fotografii și astfel știi că ai un backup sigur.

Dacă faci fotografii pe un telefon Android, verifică dacă are suport OTG (în mișcare). Multe dintre ele un cablu mic ce îți permite să conectwzi stick-ul USB direct în telefon și să copiezi fotografiile direct.

10. Găsește-ți drumul oriunde cu Google Maps – offline

Folosirea telefonului pentru a te deplasa este mult mai ușoară decât să te folosești de ghiduri și hărți de hârtie și nu este nevoie să cumperi o cartelă SIM locală sau să plătești taxe de roaming pentru a o face.

Cu puțină documentare, nici măcar nu trebuie să scoți telefonul din modul avion pentru a urmări hotelul.

Google Maps, Maps.me, WeGo și multe alte aplicații au capacitatea de a descărca hărți offline pentru un oraș, o regiune sau o țară întreagă.

Vei dori să faci acest lucru atunci când ai un semnal Wi-Fi decent, deoarece unele dintre hărți pot fi destul de mari.

În funcție de aplicație, pot exista restricții cu privire la tipul de indicații pe care le poți obține și la țările unde poți descărca hărți, așa că încearcă mai multe pentru a vedea ce preferi.

Author: ILEX GSM

Share This Post On