Un smartphone ideal pentru buget mediu, Xiaomi Mi A1

Introdus în anul 2014, programul celor de la Google, numit Android One, nu a ajuns la așteptările companiei.

Programul s-a concentrat pe dezvoltarea piețelor rămase în urmă, precum India, și avea ca obiectiv primar lansarea de telefoane de buget, cu o experiență Android influențată de Google. La început, părea ca proiectul inițiat de Google să o ia pe arătură. Până când …

În colaborare cu Xiaomi, Google a repornit programul Android One, iar atunci a devenit clar că acest program nu este destinat doar telefoanelor entry-level odată cu introducerea smartphone-ului Xiaomi Mi A1.

A fost adus pe piață sub mottoul „Creat de Xiaomi și dezvoltat de Google”.

 

Design

Smartphone-ul Mi A1 nu are nimic deosebit în comparație cu celelalte modele Xiaomi, însă precum celelalte modele are parte de același feeling elegant.

Atunci când îl ții în mână, ai parte de o senzație de metal puternic și rezistent. Având o grosime de 7.3 mm și o greutate de 165 de grame, acest smartphone intră cu siguranță în categoria „lightweight & slim”. Și cu toate că pare să fie un telefon mare, încape perfect în palmă datorită colțurilor rotunjite.

Pe partea din spate, camera foto duală este puțin reliefată – lucru care se întâmplă la toate telefoanele Xiaomi – însă nu este atât de supărător încât să te facă să ignori celelalte caracteristici ale telefonului.

Per total, Xiaomi Mi A1 are un design plăcut, cu elemente bine finisate, iar noi suntem de părere că acest model este unul dintre cele mai interesante la vedere, din cele dezvoltate de Xiaomi.

Iar pe final, ar trebui să menționăm că spatele este foarte asemănător cu cel de la iPhone 7 Plus. Foarte multe branduri chinezești au urmărit acest model în ultimii ani, astfel că ne-ar plăcea să vedem câteva caracteristici inovative la designuri.

Pe site-ul nostru îl găsești în culoare neagră

Display

Ecranul LTPS IPS de 5.5 inch face ca designul general al smartphone-ului să arate și mai bine. Fiind un ecran Full HD, imaginea este una foarte clară, cu un contrast excelent pentru densitatea de 403 ppi.

În timp ce luminozitatea puternică este foarte bună pe timp de soare puternic, cu siguranță sunt variante mai bune pe piață, acest lucru fiind influențat în special de ecranul reflectorizant. Uneori, în timp ce lumina soarelui bate cu putere pe ecranul telefonului, culorile par să fie șterse.

Diplay-ul este unul luminos, cu culori puternice și text ușor de citi. Reproducerea culorilor ar putea să fie ceva mai clară, însă marea majoritate a utilizatorilor nu vor observa acest detaliu dacă nu au cu ce să compare.

 

Performanță

Odată cu dezvoltarea Mi A1, Xiaomi se duce înapoi către procesorul de încredere, octa-core, Qualcomm Snapdragon 625, folosit de alte două modele Xiaomi interesante: Redmi Note 4 și Mi Max 2.

Pentru un telefon de buget mediu, procesorul Qualcomm Snapdragon 625 aduce un echilibru în performanță și eficiență, păstrând prețul telefonului într-un interval decent.

Având o frecvență de 2 GHz și alimentat de o memorie de 4 GB RAM, Mi A1 face față oricărei aplicații de care ai nevoie în mod uzual, în programul tău zilnic. De asemenea, face față celor mai multe jocuri de ultimă generație.

De asemenea, producătorii se laudă cu faptul că telefonul nu ajunge la temperaturi ridicate. Cu toate acestea, este posibil ca în timpul încărcării să simți cum telefonul se încinge puțin. Același lucru se poate întâmpla când folosești Google Maps pentru o perioadă de mai mare de 30 de minute. Însă pare să fie un lucru normal.

 

Hardware

Smartphone-ul Mi A1 are o capacitate de stocare de 64 GB, spațiu care este îndeajuns pentru marea majoritate a oamenilor.

În cazul în care nu pare să fie îndeajuns pentru tine, ai un slot disponibil pentru carduri microSD unde poți adăuga încă 128 GB de stocare. Cu toate acestea, dacă alegi să extinzi, va trebui să renunți la unul din cele două sloturi disponibile cartelelor tale SIM.

Ceea ce ni se pare fenomenal la acest smartphone, este emițătorul infraroșu care poate fi conectat la foarte multe electrocasnice, astfel încât să folosești telefonul Xiaomi Mi A1 pe post de telecomandă. În ultimii ani nu prea am văzut telefoane cu emițător infraroșu, astfel că ne bucură să-l observăm prezent în momentul de față.

Cât despre sunet, putem spune că acesta are o calitate ridicată, iar pentru prețul acestui telefon sunetul este peste așteptări.

 

Durata de viață a bateriei

Bateria smartphone-ului Xiaomi Mi A1 este una modestă, de 3080 mAh. Posibil să nu ți se pară o baterie excepțională, însă vei putea folosi telefonul pentru 24 de ore fără probleme.

Odată cu achiziționarea smartphone-ului, vei avea acces la tehnologia de încărcare rapidă, care îți va încărca bateria telefonului de la 0% la 100% în mai puțin de două ore. Nu-i incredibil, însă este mai mult decât decent.

 

Camera foto

Cu o cameră foto DUAL – 12 megapixeli, zoomul digital funcționează foarte bine.

În condiții ideale de lumină, camera foto a smartphone-ului Mi A1 reușește să facă niște portrete fantastice, fără să fie nevoie să folosești filtre.

Iar dacă ești un fan al selfie-urilor, atunci camera frontală de 5 megapixeli va fi mai mult decât îndeajuns pentru captarea unor zâmbete simpatice.

Și chiar dacă Xiaomi Mi A1 rulează Android, acesta are propriul software pentru camera foto, care include tot felul de moduri precum Panorama, Manual, Beauty, Group Selfies, Square și multe altele.

Ai grijă de tine și de telefonul tău,
Echipa Ilex

Author: ILEX GSM

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Huawei P20 LITE review | cel mai bun telefon mid-range din 2018? - […] jurul sumei de 1.700 lei. Prețul foarte bun îl face să fie un adevărat competitor pentru alte telefoane mid-range,…

Submit a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.