25 de informații interesante pe care sigur nu le știai despre Ziua Îndrăgostiților

Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day – este sărbătorită în fiecare an. Dar știi de unde a apărut și cum a devenit atât de populară? De la origini sângeroase până la detaliile sale dulci și moderne, iată 25 de informații interesante pe care sigur nu le știai despre Ziua Îndrăgostiților:

1# Teoria cea mai populară despre originea Ziua Îndrăgostiților este că împăratul Claudius al II-lea nu a vrut că bărbații români să se căsătorească în timpul războiului. Episcopul Valentin s-a opus dorințelor sale și a făcut nunți secrete. Pentru aceasta, Valentin a fost închis și executat. În timp ce era în închisoare, el le scria prietenilor săi, semnându-se ,,de la Valentin”.

2# În vremurile victoriene era considerat ghinion să trimiți felicitări de Ziua Îndrăgostiților.

3# Pe baza statisticilor, aproximativ 3% dintre proprietarii de animale de companie le vor oferi acestora cadouri de Ziua Îndrăgostiților.

4# Aproximativ 1 miliard de felicitări de Ziua Îndrăgostiților sunt trimise în fiecare an.

5# Dacă ești singur, nu te panica. Poți sărbători Ziua Persoanelor Singure tot pe 14 februarie. Gândită ca o alternativă la Ziua Îndrăgostiților, sărbătoarea este pentru persoane singure care se mândresc cu acest fapt.

6# În Finlanda Ziua Îndrăgostiților este numită Ystävänpäivä, care se traduce în “Ziua prietenului”. Este vorba mai mult despre celebrarea prietenilor tăi decât despre amorezi.

7# Mulți cred că simbolul X a devenit sinonim cu sărutul în vremurile medievale. Oamenii care nu și-au putut scrie numele au semnat în fața unui martor cu un X. X-ul a fost apoi sărutat pentru a-și arăta sinceritatea.

8# Fetele din vremurile medievale mâncau alimente bizare în această zi pentru a le face să viseze la viitorul lor soț.

9# În Evul Mediu, bărbații și femeile trăgeau la sorți nume dintr-un castron pentru a vedea cine ar fi Valentin-ul lor. Vor purta acest nume fixat pe mânecile lor timp de o săptămâna pentru ca toată lumea să vadă. Aceasta a fost originea expresiei “to wear your heart on your sleeve” – “să vă purtați inima pe mânecă”.

10# În 1537, regele Angliei Henric al VII-lea a declarat oficial 14 februarie sărbătoarea Sfântului Valentin.

11# Medicii din anii 1800 își sfătuiau în mod obișnuit pacienții să mănânce ciocolată pentru a-și calma durerea pentru iubirea pierdută.

12# Richard Cadbury a produs prima cutie de ciocolată special pentru această sărbătoare la sfârșitul anilor 1800.

13# Mai mult de 35 de milioane de cutii de ciocolată în formă de inimă vor fi vândute.

14# 73% dintre persoanele care cumpără flori în această zi sunt bărbați.

15# 15% dintre femeile din S.U.A. trimit flori în Ziua Îndrăgostiților.

16# Peste 1 miliard de dolari sunt cheltuiți în această zi romantică în S.U.A pentru ciocolată.

17# Peste 50% dintre toate cărțile de Ziua Îndrăgostiților sunt achiziționate în cele șase zile anterioare sărbătorii.

18# Trandafirul roșu era floarea favorită a lui Venus, zeița romană a iubirii.

19# Trandafirii roșii sunt considerați flori de dragoste, deoarece culoarea roșie înseamnă sentimente romantice puternice.

20# 189 milioane de trandafiri sunt vânduți în S.U.A. în această zi.

21# 85% dintre cadourile achiziționate de femei de-a lungul unui an sunt pentru ziua de Valentine’s Day.

22# Profesorii primesc cele mai multe cărți de Ziua Îndrăgostiților, urmați apoi de copii, mame, soți, iubiți și animale de companie.

23# 220.000 este numărul mediu de propuneri de nunți de Ziua Îndrăgostiților în fiecare an.

24# De Ziua Îndrăgostiților, orașul italian Verona, unde au locuit iubitorii lui Shakespeare, Romeo și Julieta, primește aproximativ 1000 de scrisori adresate Julietei.

25# Se pare că vânzările de prezervative cresc în februarie. Vânzările sunt aproape cu 20% până la 30% mai mari în jurul zilei de Valentine’s Day. Mai multe teste de sarcină sunt vândute în luna martie decât în orice altă lună.

Author: ILEX GSM

Share This Post On